БГдиагностика - Аванс процесори (адванспроцесор)

Предлагаме ви аванспроцесори, OBD емулатори и емулатори на налягане на лидера в производството на електроника за газов и метанов инжекцион, A.E.B. Италия. Избирайки AEB, вие избирате Мерцедеса в производството и проектирането на електроника за газ системи и безспорен лидер в тази област. За информация компютрите на Romano, Zavoli, King, Emmgas, KME и много други фирми се произвеждат и проектират от AEB. Останалите фирми със собствени производства се учат от тях, понеже АЕБ налага стандартите в тази сфера.

Технически данни на аванс процесорите:

Захранващо напрежение: 10 до 14 волта.

Регулируем ДИНАМИЧЕН аванс: 6, 9, 12 или 15 градуса (Избраната стойност е максимална и се променя според особеностите на двигателя). (При пропан бутан е препоръчителен аванс от 6 до 9 градуса, а за метан от 12 до 15 градуса.) Ако двигателя е с малка кубатура 0.8L - 1.8L е препоръчително на пропан бутан аванс от 6 градуса, а при метан 12 градуса. При големите двигатели с кубатура от 2.0L - 6.0L съответно на газ 9 градуса, а на метан 15 градуса.

НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ЧЕ АВАНСА НА ЗАПАЛВАНЕТО Е КОНСТАНТЕН ПАРАМЕТЪР И СЪС ЗАВЪРТАНЕ НА ДЕЛКОТО (АКО ИМА ТАКОВА) ИЛИ С ДОБАВЯНЕ НА ПОСТОЯНЕН АВАНС СТЕ РЕШИЛИ ПРОБЛЕМА! Погледнете долната диаграма за да придобиете представа защо аванс процесорите изработени от майстор Петко, Румен, Иван и др. НЕ ВЪРШАТ РАБОТА КАКТО ТРЯБВА И ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ ОБОРОТИ ДВИГАТЕЛЯ ЗАПОЧВА ДА БУЧИ (ДЕТОНИРА):

propan-butan-avans

ADVANCE-CURVE-LPG-CNG

Горната диаграма е строго индивидуална за различните двигатели и именно затова инженеририте от AEB предлагат индивидуален фирмуер за всяка марка и модел двигател, който се зарежда с помощта на програматорprogrammer-tap

в паметта на аванс процесора. Както е видно от примерната графика до определени обороти на двигателя е нужно да се добави аванс, а след това е нужно да се отнеме. Именно затова, самоделните устройства, които добавят константен аванс или добавят такъв до определени обороти не са подходящи за работата на двигателя в целият му диапазон и обикновено при по-високи обороти се появява силно бучене на двигателя или ДЕТОНАТИВНО ГОРЕНЕ. При двигателите с променлива геометрия на разпределителните валове се взима сигнал и от датчика на разпределителният вал, с цел изчисляване на оптималният аванс.

Спиране на аванса при работа на празен ход, работа на бензин и първоначално запалване. Аварийна тапа в случай на повреда. Програмира се с компютър за всяка марка и модел автомобил индивидуално, за постигане на най-добър резултат. Фирмуера за всеки автомобил и софтуера за програмиране са оригинални закупени от AEB Италия. Подходящ както за метан, така и за пропан бутан. Гаранция 24 месеца. Кита съдържа: Инструкции за монтаж и схема на свързване, аванспроцесора, кабелаж, аварийна тапа, авариен стикер.

Защо да използваме аванспроцесор? Аванс процесора осигурява предварение на запалването и спомага за пълното изгаряне на метана и пропан бутана в цилиндрите. Метана и пропан бутана горят по-бавно от бензина до около 3500-4500 оборота и с помощта на аванспроцесора се постига по-ранно запалване и пълно изгаряне на горивото, както и повишаване на КПД-то на мотора - от там и икономия на гориво и пъргавина в ниските и средните обороти. Когато не изгаря напълно горивната смес, при отваряне на изпускателните клапани, вместо да излизат изгорели газове, излиза огън, който нагрява прекомерно леглата на клапаните и способства за набиването на клапаните в леглата поради тяхното омекване. Това води до повреда на цилиндровата глава и скъп ремонт.

Основни грешки при покупка и избор на аванспроцесор: Доста клиенти от съображения за икономии си купуват аванс процесори втора употреба (прочели недопрочели) по форумите, че даден модел става за много автомобили:) Заблудата идва от факта, че устройствата са унифицирани и се програмират за различните автомобили при монтажа. Мит е, че могат да се програмират само веднъж. Купува се процесор, който е бил монтиран примерно на Фиат и се монтира после на Пежо, като се настройват само джъмперите за предварението. Резултатите обикновено не са поразителни, по простата причина че фирмуера в процесора е за ФИАТ, а картата на ъгъла на изпреварване на даденият модел Фиат се различава от други модели на Фиат и Пежо. В някои случаи е толкова различна, че вместо полза се получава вреда за двигателя. Ако сте решили да ползвате втора употреба аванс процесор, то задължително трябва да го флашнете с оригинален фирмуер на АЕБ, точно за вашата марка и модел автомобил за да получите очакваните резултати. Именно по горе описаните причини дървени и безпарични философи от форумите твърдят че полза от аванс процесорите няма. За тях препоръчвам да прочетат следното образователно ЧЕТИВО.


aeb510n-cobraCOBRA AEB 510N - списък с фирмуери

Цена 145.00лв

Списък с поддържани автомобили ТУК.


aeb511n-spiderSPIDER AEB 511N - списък с фирмуери

Цена 150.00лв

Списък с поддържани автомобили ТУК.


aeb515n-pumaPUMA AEB 515N - списък с фирмуери

Цена 150.00лв


aeb516n-sharkSHARK AEB 516N - списък с фирмуери

С поръчка.


aeb518n-pandaPANDA AEB 518N - списък с фирмуери

С поръчка.


aeb518n-panda-3hPANDA AEB 518N 3H -списък с фирмуери

С поръчка.


Инсталация програмиране и препрограмиране на OBD ЕМУЛАТОРИ И ЕМУЛАТОРИ ЗА НАЛЯГАНЕ тип: 628454000, AEB431, AEB394, 628127000 , AEB 424, AEB 425, AEB 426, AEB 4288.

В раздел AEB-ONLINE можете да проверите какъв аванс процесор или емулатор е нужен за вашият автомобил.

*Понякога даденият модел липсва, в този слуай изберете друг модел на марката, който използва същият двигател и двигателен компютър.

Цена на програмиране или препрограмиране на аванспроцесор или OBD емулатор или емулатор за налягане 50.00 лв.

Цената за монтаж и програмиране на аванс процесор или емулатор при нас е 90.00 лв.

Цената на кабелаж за датчик на колянов вал или хол сензор от 35.00 до 45.00 лева(според спецификацията на автомобила)

* Цената може да варира при някои по-специфични монтажи.

За други продукти на АЕБ или ремонт, програмиране и др. свържете се с нас.

БГ Диагностика ул. „Иван Йосифов“, 1233 София

 
Нагоре