ПОМОЩ ПРИ ИЗБОР НА ГИ ЗА Jeep - Wrangler I - 2.5 i (121 Hp)

Споделете мнения и опит с различните марки газов инжекцион.
http://www.bgdiagnostica.com

Модератор: ceno6

ПОМОЩ ПРИ ИЗБОР НА ГИ ЗА Jeep - Wrangler I - 2.5 i (121 Hp)

Мнениеот ПИП » 31 Май 2018, 17:37

Двигателя е 1993г. производство, с многоточков инжекцион има изводи от компютъра, но мисля, че ОБД се появяват след 2000 г. На "ТИ" съм с газовите уредби от 1982 г. но с годините технологиите нещо почнах да ги изпускам. Последно поддържам Субару турбо 2,0 с ГИ Колтек и се имам за герой в предвид архаичната система и липсата на резервни инжектори за него.
Молбата ми е за помощ при избора на оптимален ГИ за този двигател и евентуално насочване към човек, който да му направи читави настройките.
ПИП
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 31 Май 2018, 16:51

Re: ПОМОЩ ПРИ ИЗБОР НА ГИ ЗА Jeep - Wrangler I - 2.5 i (121

Мнениеот bgdiagnostica » 01 Юни 2018, 07:10

shemaWrangler.jpg

Провери дали пиновете на инжекторните конектори са свързани всички А и всички В (посочените със стрелки), Ако всички 4-А и всички 4-В са свързани помежду си.
Което значи между всички а-та да имаш 0 ома и между всички в-та да имаш 0 ома, значи е едновременно впръскване. Измерването се прави при изключени и 4-те инжектора. По всяка вероятност е такова понеже е от първите многоточкови инжекциони правени някога, търсиш компютър, който поддържа добре този архаичен тип впръскване. По принцип всички производители твърдят че поддържат това впръскване, но на практика не е така. Друго специфично при твоя мотор е че поради едновременното впръскване бензиновите времена са много кратки и са ти нужни бързи и прецизни инжектори, а те са скъпи. Относно препоръка не си споменал бюджет, понеже ценовия диапазон е от 500 до 3000 лева някъде.

* При изключване на инжекторите внимавай с буксите и кабелите да не ти се разпаднат в ръцете, понеже това са 25 годишни кабели и пластмаси, които се вдървяват от температурата и старостта и може да се разпаднат лесно.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Газов инжекцион и автомобилна диагностика на ОЕМ ниво.
http://www.bgdiagnostica.com
Аватар
bgdiagnostica
Администратор
Администратор
 
Мнения: 365
Регистриран на: 02 Окт 2013, 20:53
Местоположение: Sofia


Назад към Газови инжекциони съвети и мнения.

cron